Den Helder

Renovatie brugwachtershuisje snel van start

Den Helder – Deze zomer start de gemeente Den Helder met het aanpakken van het brugwachtershuisje aan het Ankerpark 1. Het is bovendien de bedoeling het huisje aan te laten wijzen als gemeentelijk monument. De gemeente gaat onderzoeken wat een passende herbestemming voor het brugwachtershuisje kan zijn.

In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat het brugwachtershuisje flink geïnfecteerd is door de Japanse Duizendknoop, een agressieve woekerplant. Die plant moet eerst verwijderd worden. Daarna start de gemeente met de renovatie.

Eerder was besloten om het brugwachtershuisje tijdelijk in te pakken in een folie. Om zo verder verval tegen te gaan, maar dat gaat niet door. De gemeente gaat het pandje nu zo snel mogelijk volledig renoveren.

Nieuwe bestemming
Het brugwachtershuisje is in 1850 gebouwd als onderdeel van de voormalige houten dubbele brug die de Visbuurt met de haven verbond. Het huisje staat nu al geruime tijd leeg. Door het pandje op te knappen wordt het direct gebruiksklaar gemaakt voor een nieuwe bestemming. Die herbestemming moet passen in de ontwikkeling van de haven. De renovatie en herbestemming voeren we uit met respect voor de cultuurhistorische waarden van het pand.

Havenwethouder Kees Visser: “Met de renovatie van het brugwachtershuisje komen we tegemoet aan de wensen van veel inwoners om het huisje op te knappen. Deze renovatie is een mooi voorbeeld hoe Helders erfgoed bijdraagt aan een aantrekkelijke omgeving van de haven.”

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. ik geloof er niks van, jaren lang niets gedaan en nu wel opeens, nou eerst zien dan geloven, het vertrouwen in de gemeente is toch al helemaal nul komma nul

Back to top button
%d bloggers liken dit: