Hollands KroonPolitiek

AgroStar hoopt tijdelijke huisvesting aan Westerweg in juni 2023 in gebruik te nemen

Nieuwe Niedorp – Uitzendorganisatie AgroStar hoopt van harte dat de gemeenteraad van Hollands Kroon op donderdag 14 juli instemt met de huisvesting van 100 arbeidsmigranten aan de Westerweg 27 in Nieuwe Niedorp. De ontwerpplannen liggen klaar, want de vraag naar meer bedden is voor het bedrijf urgent.

In totaal heeft AgroStar een tekort van 260 huisvestingsplekken, daarvan zijn er 100 urgent. Op dit moment is er geen zicht op een haalbare ontwikkeling voor permanente huisvesting en in de afgelopen jaren zijn er verschillende projecten afgeketst, zo valt op te maken uit een tijdlijn welke het bedrijf naar het college van Hollands Kroon stuurde. De plannen voor Westerweg 27 betreffen slechts een tijdelijk gebruik voor een periode van 10 jaar. Op dit moment huurt AgroStar particuliere woningen om de arbeidsmigranten die voor hun werken toch een woning aan te kunnen bieden.

Locatie heeft voordelen
Het perceel aan de Westerweg heeft volgens AgroStar veel kenmerken waardoor het geschikt is voor de huisvesting van 100 arbeidsmigranten: Het is volgens het bedrijf nabij winkels en voorzieningen, het is net buiten de kern Nieuwe Niedorp gelegen. Daarnaast wordt met de ontwikkelingen de oude veehouderij die op de plek staat gesaneerd. Het beheer van de woningen kan gebeuren vanuit de twee boerderijen die aan de weg staan.

Toch is niet iedereen enthousiast. Het college wilde een aantal jaar terug al toestemming geven voor de bouw van een huisvestingslocatie voor een periode van 20 jaar. Daarvoor ontbrak het draagvlak en de raad stemde tegen. Een groep Niedorpers verzette zich tegen de ontwikkelingen. Ook over de nieuwe plannen zijn de omwonenden sceptisch, meldde het Noordhollands Dagblad recentelijk. Bij de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, op 14 juli, besluit de raad over het voorstel. Wanneer de politiek instemt hoopt het uitzendbedrijf de woningen in juni volgend jaar gereed te hebben.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button