Texel

Texel roept onafhankelijk uit, uit protest

Adverentie

Texel – Texel heeft vrijdagochtend om kwart over 10 de ‘onafhankelijkheid’ uitgeroepen, uit onvrede over het landelijke stikstof- en visserijbeleid. Daarom is de ‘vrije republiek Tessel’ uitgeroepen. Een ludieke actie met een serieuze ondertoon.

Nieuwe paspoorten en andere materialen zijn onthuld die bij de onafhankelijkheid passen. Daarnaast is gelijk al een Texels kabinet gevormd. In het Tesselse kabinet zitten mensen uit verschillende sectoren van de Texelse samenleving: vertegenwoordig van het Texelse Ondernemers Platform, de directeur van een groot vakantiepark, de voorzitter van de visserijorganisatie, een directeur van AB-transport, dierenartsen, de voorzitter van de LTO Noord afdeling Texel, et cetera.

Op Texel zijn overal nieuwe borden geplaatst met ‘vrije republiek Texel’. Pieter Omtzigt komt vrijdag ook naar Texel om in gesprek te gaan met enkele agrarische bedrijven. De Minister-President van de nieuwe republiek is wetenschapper en stikstofprofessor Han Lindeboom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

5 reacties

  1. Ik hield al van Texel maar nu hebben jullie écht mn hart gestolen ! 🥰😘💪🏻👊🏻

  2. Ik vind een illegale actie, we zijn samen sterk in politiek en economie en militaire ook, we horen allemaal bij Koninkrijk der Nederland en daar moeten we trots op zijn.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: