Den HelderVideo

De tweede editie van Trapop levert dubbel aantal bezoekers op (video)

Advertentie:

Den Helder – Na het succes van vorig jaar, was zaterdag de tweede editie van Trapop. Met prachtig weer, was het opnieuw een groot feestje. Het festival kende veel lokale bandjes en vooral een breed scala aan muzieksmaken.

Vorig jaar ontstond Trapop nadat de organisatoren Richard Swart en Michael Carbiere, leden van de band Stage2, met het idee kwamen na optredens tijdens Covid-19. Tijdens de eerste editie kwamen er rond de 450 bezoekers. Dit jaar verwachtte zij een verdubbeling met 900 bezoekers. ”We hebben het dit jaar nog groter aangepakt, betere bands en meer mensen. Meer mensen betekende ook dat er nu beveiliging moest zijn”, aldus Swart. Op de line-up stonden onder andere Japi, Bartender Funk Train, Krentebrood en de reggaeband One Love. ”We hebben onze eigen band Stage2 op primetime gezet en we sluiten af met Living on The Edge”, aldus Carbiere.

”Leuk, gezellig en vooral warm”, was de veel gebruikte quote van de bezoekers. De meeste bezoekers hadden zich voorbereid op het warme weer en kwamen zelfs met paraplu’s: ”We wisten al dat het heel warm zou worden, dus je moet je echt beschermen tegen de zon.” Er zijn ook al plannen voor volgend jaar. ”Sowieso komt er volgend jaar een derde Trapop editie, en dan willen we het nog weer beter doen”, aldus Swart.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button