Sport

Selectie DWOW neemt feestelijk afscheid

Advertentie:

Wieringerwerf – De zaalvoetbalvrouwen van DWOW hebben met een feestelijke avond in Alkmaar afscheid genomen van het seizoen 2023-2024. Het eerste dames veldteam van de dorpsclub stopt ermee en van de zaal 1 gaan maar twee speelsters verder.

Trainer Gert Jan Schipper kijkt terug op een enerverende en mooie tijd. Er is nog wel steeds teleurstelling dat er uiteindelijk niets anders op zat dan te stoppen met het veldvoetbalteam. “Het is natuurlijk bizar als je met het eerste team kampioen wordt en je daarna moet stoppen. Er waren teveel speelsters die gingen stoppen en dan ging het om verschillende redenen, zoals zwangerschap, geen tijd meer, een andere club of medische oorzaak. Dat kan gebeuren en als er geen jeugdteams zijn dan wordt het onmogelijk om verder te gaan. Het was in ieder geval een mooie tijd.”

Het zaalvoetbalteam van de dames van DWOW gaat wel door in de Eredivisie. Er zijn echter maar twee vaste krachten over gebleven. “Vorig jaar zijn er versterkingen in de zaal bijgekomen. Daar hadden we iets meer van verwacht. Het is echter wel een leuk jaar geworden. Het is jammer dat wederom om verschillende redenen er zo veel dames zijn gestopt bij DWOW. De enige die blijven zijn keepster Saadia Ayyad en een veldspeelster, Fabienne Rood. Na de vakantie starten we met nieuwe groep en daar hebben we alle vertrouwen in.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button