Zeemacht

Volop records bij afsluitende zwemwedstrijd Zeemacht

Advertentie:

Den Helder – De clubkampioenschappen van MSV Zeemacht vonden zondag plaats in zwembad ‘t Heersdiep van Aquacentrum Den Helder. Naast het volledige zwemteam van MSV Zeemacht deden ook de buurtverenigingen Oude Veer (Hollands Kroon), Aquarius (Schagen), Aquawaard (Heerhugowaard) en de Reuring (Dijk en Waard) mee. Wethouder voor Sport Fotigui Camara was aanwezig om zich te informeren over de watersporten van Zeemacht en gaf stipt om 13.00 uur het startschot voor deze wedstrijd.

De zwemmers hadden er duidelijk zin in om nog een keer te knallen, want het ene na het andere persoonlijke record werd gezwommen op de vier sprintafstanden. De Nederlandse topsprinter Dominique Sikkema (DZ&PC, Drachten) maakte indruk door op alle vier de afstanden baanrecords te zwemmen, waaronder een machtige 50 meter schoolslag (27.90) en 50 meter vrije slag (22.79).

Irene van Drimmelen zette haar goede vorm voort door op zowel de 50 meter vlinderslag, 50 meter rugslag en 50 meter vrije slag Nederlandse pararecords te zwemmen. Giovanni Wolfgang en Romée Smit zwommen beide op de 50 meter vlinderslag nieuwe clubrecords. In de spannende 100 meter wisselslag finale kroonde Jordi de Nijs en Romée Smit zich tot all-in clubkampioenen.

Hiermee kwam een einde aan een prachtig seizoen voor Zeemacht. De zwemmers trainen nog door tot aan de zomervakantie met nog enkele open water wedstrijden op het programma. Het nieuwe seizoen begint op 26 augustus weer met de eerste trainingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button