Den Helder

Zorgen over maaibeleid Den Helder (update)

Hoog gras zorgt voor gevaarlijke situaties

Advertentie:

Den Helder – Het is veel inwoners allang opgevallen, het gras staat op veel plekken in Den Helder wel erg hoog. Het zorgt op sommige locaties zelfs voor gevaarlijke situaties en de lokale politiek komt dan ook in actie. De fracties van Beter voor Den Helder, Fractie Pastoor, Behoorlijk Bestuur en de PVV eisen actie!

De gemeente hanteert al enige tijd een nieuw maaibeleid, waarbij niet alles wordt gemaaid. Dat zorgt voor meer biodiversiteit, maar dus ook voor gevaarlijke situaties. “Afgelopen week zijn wij benaderd door leerkrachten van het Junior College in Julianadorp”, schrijven de genoemde fracties. “Het is in deze omgeving levensgevaarlijk en de leerkrachten maken zich zorgen over de veiligheid van hun leerlingen.”

Vorige week vond in Den Helder nog een verkeersongeval plaats, waarbij werd medegedeeld dat, mede door het hoge gras, het zicht werd beperkt. De vier partijen gaan daarom vanavond (maandag 8 juli) vragen stellen over het maaibeleid. Dat doen zij tijdens het vragenkwartier, voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad. Ze willen van burgemeester en wethouders weten of het mogelijk is dat er op korte termijn op alle verkeerspunten kort gemaaid wordt. Zodat verkeersdeelnemers meer zicht hebben op wegen en fietspaden. “Bent u het met ons eens dat door seizoensomstandigheden het gras en bloemen sneller groeit en bloeit en dat er dus ook meer gemaaid moet worden in verband met de verkeersveiligheid?”, is een van de vragen die gesteld gaan worden.

De raadsvergadering begint om 19.30 uur en is live te volgen via Regio Noordkop TV.

Update
Wethouder Petra Bais laat in reactie weten dat zij ervoor gaat zorgen dat alle punten die zij doorkrijgt (waar het onveilig is) met voorrang gemaaid zullen worden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

10 reacties

 1. “Wij eisen” , het klinkt weer heftig allemaal, terwijl een gesprekje met de betrokken wethouder dit soort zaken vaak direct kan oplossen, zo ook nu. Zie reactie van de wethouder.

 2. Wat een gezeik. Jullie willen zeker naar de nul zetels met deze opmerking. Dit is een uitstekend initiatief wat iedereen kan zien. Jij hebt zeker liever de achterkamertjes .

 3. Harrie van Dongen . Je zou iedereen een plezier doen als je eens op zou houden met het zeggen wat een ander moet doen. Lever ook eens een positieve bijdrage aan de samenleving. Dat heb ik nog niet van je gezien

  1. Als je nou eerst eens begintet reageren onder je volledige naam dan weet ook iedereen wie je bent, misschien wel zo netjes.

   1. Harrie van Dongen : je zou iedereen een plezier doen als je eens op zou houden om te zeggen wat een ander moet doen. Lever ook eens een positieve bijdrage aan de samenleving. Dat heb ik van jou nog niet mogen zien. Gelukkig zijn er in maart 2026 weer verkiezingen en dan is het einde verhaal voor de Stadspartij. Gelukkig maar.

    1. Heren, heren toch! Het is zonneklaar dat jullie elkaar niet erg mogen, maar kunnen jullie dit geschil niet gewoon op straat uitvechten? Gewoon, als twee straatjongens eens lekker met elkaar op de vuist gaan? Dat lucht misschien op en bespaart de bezoekers van deze site een weinig verheffende woordenwisseling…

    2. Ach dus toch, Olaf Tulen. Waar woon je tegenwoordig, en waarom maak je er een sport van om steeds weer onzin te schrijven over de Helderse politiek terwijl je hier niet eens woont. Ben je nu nog steeds gefrustreerd omdat je niet als wethouder aan de slag kon in onze stad?

     1. Wat is dat nou weer voor een beschuldiging. Ik had allang wethouder kunnen worden en de volgende keer zeker. Jij wordt straks uit de raad gestemden daar word ik heel blij van

 4. “Vorige week vond in Den Helder nog een verkeersongeval plaats, waarbij werd medegedeeld dat, mede door het hoge gras, het zicht werd beperkt”

  Als hiermee het ongeluk op de kruising Schootenweg/H. Baskeweg wordt bedoeld, dan lijkt me de mededeling dat dit mede door het hoge gras werd veroorzaakt, grote onzin. Er worden daar langs de kant van de wegen juist banen gemaaid om voor een goed zicht te zorgen. Dat gebeurt al jaren zo en werkt prima.
  Botsingen daar gebeuren ook in de winter, het gras heeft hier niets mee te maken, wel onvoorzichtigheid en haast om de kruising over te steken.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button