Nieuws

Huisartsen probleem groter dan gedacht in de Noordkop

Adverentie

SCHAGEN – Het probleem rondom de zorg van huisartsen in de Noordkop breidt zich opnieuw verder uit. Nadat eerder al in Anna Paulowna de huisartsenpraktijk werd ontruimd en overgenomen door een andere partij vanwege onenigheid over de huurovereenkomst, komen nu huisartsen in de gemeente Schagen met slecht nieuws.

De huisartsen daar laten weten dat ze in de hele gemeente geen patiënten meer aannemen.

Oplopende werkdruk
Reden is de oplopende werkdruk, zo meldt huisartsenpraktijk de Nes op de eigen website. Gevolg is dat nieuwe inwoners van Schagen nergens in de buurt meer een huisarts kunnen vinden. Hierdoor worden mensen gedwongen om ofwel hun eigen huisarts aan te houden, of buiten de gemeente te zoeken naar een arts.

Alleen mensen die wonen bij iemand die al patiënt was komen nog in aanmerking, verder niemand. Denk hierbij aan stellen die een kind krijgen, gaan trouwen of samenwonen of kinderen die weer bij hun vader of moeder gaan wonen.

Veel onrust
Op social media is veel onrust hierover. De pasgetrouwde Merel gaat met haar man en kind in Schagen wonen, maar heeft vervolgens grote moeite om een huisarts in de buurt te vinden. “Voor mezelf en mijn man maakt het nog niet zo uit, maar met een baby van acht maanden vind ik dat erg. Dan wil je gewoon een huisarts dichtbij.”

Jocelyn schrijft: “Wij wonen sinds anderhalf jaar weer in Schagen maar geen huisarts te krijgen en we moeten dus gewoon naar onze huisarts in Julianadorp….en onze huidige huisarts kan niet bemiddelen.”

Huisartsenpraktijk de Nes en Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland zijn vanmiddag gevraagd om een reactie, maar ze konden allebei nu nog niet reageren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button