Hollands Kroon

Kroegbaas Gertje Boekel is niet meer

Adverentie

ZIJDEWIND – Groot vlagvertoon bij het afscheid van Gertje Boekel voormalig kastelein uit Zijdewind. Gert heeft samen met z’n vrouw Riet 35 jaar het café Boeke gerund. In het voorjaar 2017 gingen ze met pensioen.

Gert was al enige tijd ziek maar was altijd een sympathieke en gezellige horecaman.

Muziek maken was al van jongs af aan zijn grootse hobby en heeft er op heel veel bruiloften een beregezellig feest van weten te maken als duo samen met z’n maat Kiek Tesselaar op de drums.

Het maken van muziek was wel zijn grootste passie. Hij speelde in diverse bands en trad na zijn pensionering ook op bij evenementen als het Zijvestival in ’t Veld en met de Zijdewinderkermis waar vele muzikale talenten uit de omtrek de kermisgangers weten te vermaken.

Het is – wat – het is, maar wordt nooit meer zoals ’t was
De laatste kastelein uit Zijdewind is niet meer

Verslag en foto: Theo Moras

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button