Den Helder

Boot Noordzee weer naar Stoomsloepenweekend

Advertentie:

Den Helder – De 100 jaar oude en prachtig gerestaureerde stoomsleepboot Noordzee gaat vanuit Den Helder weer een retourvaartocht maken naar Medemblik, waar zal worden deelgenomen aan het Stoomsloepenweekend van het Nederlands Stoommachinemuseum. Zowel op de heenreis op vrijdag 12 augustus als de terugreis op maandag 15 augustus kan worden meegevaren. Ook tijdens het bezoek aan het museum worden met de Noordzee korte vaartochten gemaakt.

Om de stoomsleepboot in optimale conditie in de vaart te kunnen houden worden enkele keren per jaar vaartochten met passagiers gehouden, zoals onlangs nog naar het evenement Dordt in Stoom. Medio deze week starten de voorbereidingen voor een volgende vaartocht naar Medemblik. Deze wordt gemaakt vanuit Museumhaven Willemsoord in Den Helder via de Waddenzee naar Den Oever en vandaar over het IJsselmeer naar Medemblik. Er wordt om 9.00 uur in de ochtend vertrokken. De reis duurt ongeveer zes uur.

De terugreis na het weekend begint ook om negen uur vanaf de buitensteiger bij het Stoommachinemuseum. Op zaterdag 13 en zondag 14 augustus worden van 11.00 uur tot 16.00 uur vanaf de buitensteiger bij het museum met de Noordzee korte vaartochten over het IJsselmeer gemaakt. Deze duren ongeveer een uur. “Vorig jaar hebben we met de Noordzee ook deelgenomen aan het Stoomsloepenweekend en dit is voor ons toen een groot succes geweest. De belangstelling voor schepen met een originele stoominstallatie als voortstuwing is nog steeds heel groot.”

“Dit geldt ook voor de prachtige stoomsloepen die komend weekend bij het museum in Medemblik te zien zijn. Kortom, voor de stoomliefhebber een niet te missen evenement,” aldus Paul Schaap, woordvoerder namens de stichting die de stoomsleper Noordzee exploiteert. Meer informatie over de vaartocht naar Medemblik en terug is te vinden op de site www.stoomsleepbootnoordzee.nl onder Evenementen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button