Cultuur/Natuur

Fotowandeling door prachtig Zwanenwater

Advertentie:

Callantsoog – Fotografen krijgen zaterdag 20 augustus de mogelijkheid om te fotograferen in delen van het Zwanenwater waar het normaal niet bereikbaar is. De begeleide Fotowandeling Zwanenwater is een buitenkans voor natuurfotografen. Onder leiding van een vrijwillige boswachter struinen wandelaars zo’n drie uur door het Zwanenwater en komen zij op bijzondere, nog vrijwel onontdekte plekken in het prachtige waterrijke duingebied. Plekken ver van de paden, waar niemand anders mag komen.

Deelnemers struinen door de duinen, lopen door natte duinvalleien langs de bloeiende heide en de natuurlijke duinmeren van het Zwanenwater. Wordt verrast door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater en fotografeer de prachtige landschappen en de bijzondere plant- en diersoorten die het Zwanenwater rijk is. Ontdek vlinders, libellen, vogels, heide en bloeiende planten, en misschien wel de mooie groene zandhagedis.

De wandeltocht wordt begeleid door vrijwillige boswachters. Zij fotograferen zelf graag en vaak in het Zwanenwater. De begeleiders kennen dan ook de mooiste plekken voor het maken van de beste foto’s. De wandelaars gaan naar onontdekte plekken buiten de paden van dit bijzonder duingebied.

Meer informatie en aanmelden en kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button