Cultuur/Natuur

Fotowandeling door prachtig Zwanenwater

Callantsoog – Fotografen krijgen zaterdag 20 augustus de mogelijkheid om te fotograferen in delen van het Zwanenwater waar het normaal niet bereikbaar is. De begeleide Fotowandeling Zwanenwater is een buitenkans voor natuurfotografen. Onder leiding van een vrijwillige boswachter struinen wandelaars zo’n drie uur door het Zwanenwater en komen zij op bijzondere, nog vrijwel onontdekte plekken in het prachtige waterrijke duingebied. Plekken ver van de paden, waar niemand anders mag komen.

Deelnemers struinen door de duinen, lopen door natte duinvalleien langs de bloeiende heide en de natuurlijke duinmeren van het Zwanenwater. Wordt verrast door de uitgestrekte en gevarieerde natuur van het Zwanenwater en fotografeer de prachtige landschappen en de bijzondere plant- en diersoorten die het Zwanenwater rijk is. Ontdek vlinders, libellen, vogels, heide en bloeiende planten, en misschien wel de mooie groene zandhagedis.

De wandeltocht wordt begeleid door vrijwillige boswachters. Zij fotograferen zelf graag en vaak in het Zwanenwater. De begeleiders kennen dan ook de mooiste plekken voor het maken van de beste foto’s. De wandelaars gaan naar onontdekte plekken buiten de paden van dit bijzonder duingebied.

Meer informatie en aanmelden en kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik was tot en met oktober 2022 werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business.

Wellicht ook interessant

Back to top button