Den HelderPolitiek

PVV roept college op: pak geweldsgolf aan!

Advertentie:

Den Helder – De PVV Den Helder maakt zich grote zorgen over de “golf aan geweldsmisdrijven en ernstig vandalisme” en heeft daarom het college van burgemeester en wethouders een aantal vragen gesteld. De oproep van de partij aan het college is “pak de geweldsgolf voortvarend aan!”.

Met de geweldsgolf doelt de partij op zaken die zich recent hebben voorgedaan, zoals autobranden, een steekpartij en de recente schietpartij waarbij zelfs een dode viel te betreuren. De gestelde vragen zijn:

1) Deelt u de mening dat al onze inwoners recht hebben op een zo veilig mogelijke leef- en werkomgeving, en dat het college alles in het werk dient te stellen om daar zo goed mogelijk aan bij te dragen? Zo nee, waarom niet?

2) Deelt u de mening, in het verlengde van vraag 1, dat de huidige golf aan geweldsmisdrijven en ernstig vandalisme zeer zorgwekkend is voor onze burgers, alsmede negatief afstraalt op onze gemeente met alle mogelijke sociaal-economische gevolgen van dien? Zo nee, waarom niet?

3) Kunt u aangeven hoeveel autobranden er tot nu toe in 2023 (alsmede in 2022 en 2021) hebben plaatsgevonden in Den Helder, waarbij het om brandstichting gaat en wat u allemaal heeft ondernomen en/of binnenkort gaat ondernemen om dit ernstig vandalisme tegen te gaan? (gedacht kan worden aan o.a. uitbreiding van Handhaving en meer nachtelijke surveillances)
Graag een gemotiveerd antwoord.

4) Kunt u aangeven wat u heeft ondernomen en/of binnenkort gaat ondernemen om het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar en Den Helder te ondersteunen (in de breedste zin van het woord) inzake het tegengaan van agressie en geweld tegen het zorgpersoneel? Graag een gemotiveerd antwoord.

5) Kunt u aangeven hoeveel steekincidenten er tot nu toe in 2023 (alsmede in 2022 en 2021) hebben plaatsgevonden in Den Helder en wat u allemaal heeft ondernomen en/of binnenkort gaat ondernemen om het aantal steekincidenten trachten te verminderen? Graag een gemotiveerd antwoord.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. er verbeterd toch geen kloot, deze burgemeester heeft z’n kop nog dieper in het zand als z’n voorgangers

  2. Handhaving is ook niet echt zichtbaar . Ik kom zo vaak situaties tegen waarin ik denk : waar is de handhaving ? Heb ze ook wel eens gebeld met een melding . Kwamen ze twee dagen later pas kijken .Niks meer aan de hand natuurlijk.Politie is natuurlijk de dupe van vele bezuinigingen en heeft personeels tekort. Tel daarbij op de verloedering , verhuftering en verpaupering van de maatschappij en je weet genoeg . En het wordt alleen maar erger.Daar helpt niks tegen , ook geen vragen van de PVV

Wellicht ook interessant

Back to top button