Jeugd

Zomerbieb: eigen verhaal tekenen met illustratrice Bridiga Almeida

Adverentie

Den Helder – Leren hoe een mooi verhaal te tekenen? Kom dan naar de ZomerBieb! Op dinsdag 15 augustus om 10.30 uur in School 7 geeft illustratrice Brigida Almeida een workshop, speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar.

Brigida Almeida is illustrator en tekent al jaren prentenboeken. Met Kaas en Koos, een muis en een vogel, tekende zij meer dan tachtig korte verhaaltjes die in het vroegere kinder-TV-programma Sesamstraat voorgelezen werden. Tijdens de workshop leren de kinderen hun eigen verhaal te tekenen in een prentenboekje. Dit korte verhaal, van ongeveer acht pagina’s, maken ze met krijt, verf en potloden. Daarna worden de verhalen aan elkaar voorgelezen.

Tijdens de zomervakantie organiseert de bibliotheek iedere week de ZomerBieb. De ZomerBieb is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Meedoen is helemaal gratis. Kinderen kunnen zich aanmelden via de website. Een overzicht van alle ZomerBieb-activiteiten is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button