Sport

Breur en Van den Berg Nederlands kampioen

Advertentie:

Zowel Judy van den Berg als Audrey Breur van SV Sportlust (Den Helder) zijn zondag in Almere Nederlands kampioen geworden op de crosstriathlon. Breur deed dat bij de vrouwen 50, Van den Berg bij de vrouwen 45. Van den Berg werd tevens tweede vrouw overall. Ook Harry Breur kwam op het podium terecht. Bij de mannen 60 behaalde hij een derde plaats.

Het crosskampioenschap werd dit jaar voor het eerst in Almere afgewerkt. Er werd gestart met 1 kilometer zwemmen in een vaart, gevolgd door 30 kilometer fietsen op een pas aangelegd mountainbike parcours.

Omdat een kwartier voor de start de regen met bakken uit de hemel kwam, werd het fietsen het meest uitdagende onderdeel. Naast de hoogtemeters en de vele bochten, was het nu ook nog eens glad door de blubber. Na het fietsen werden hardlopend nog drie ronden van 2,5 kilometer over een crossparcours door het bos afgelegd.

Volgend jaar wordt hier het wereldkampioenschap gehouden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button