Sport

JuRo Unirek/VZV verslaat Volendam

Adverentie

De eerste wedstrijd tegen Eredivisie debutant Volendam werd pas in de tweede helft in het voordeel van VZV beslist. Het team van Rolf Schulte heeft de ambitie dit jaar hoog te eindigen en wil minimaal een prijs winnen. Zonder de nog geblesseerde Kim Molenaar, maar met de nieuwe aanwinsten Dominique en Silvana Koppe, moest VZV deze handbalambitie proberen waar te maken.

Thuisploeg Volendam schoot het beste uit de startblokken en na dik tien minuten spelen stond het zelfs al 4-0 voor de thuisploeg. De achterstand voor JuRo Unirek/VZV had nog groter kunnen zijn als Amber Zomerdijk niet zo goed stond te keepen. JuRo Unirek/VZV sprong voor de pauze te slordig om met de kansen en er werd te haastig en te onnauwkeurig geschoten. Veelvuldig werden paal en lat geraakt, pas na twaalf minuten scoorde Djazzmin Trabelsi het eerste VZV doelpunt.

Pas bij een 6-1 achterstand begon het bij JuRo Unirek/VZV te lopen, nadat trainer/Coach Rolf Schulte een dubbele wissel had toegepast. Met Esma Staal in het veld werd de achterstand van 6-1 werd in korte tijd teniet gedaan. De thuisploeg herpakte zich nog wel en had bij rust zelfs weer twee punten voorsprong. Ruststand 9-7.

Tweede helft
De tweede helft kwam JuRo Unirek/VZV furieus uit de start blokken en heerste in het verdere verloop van deze wedstrijd. De schoten op het Volendamse doel waren nu wel raak. Esma Staal eiste in het verdere verloop de hoofdrol op van de anders meestal zo trefzekere Lisanne Kolken. Bij het laatste fluitsignaal van de consequent fluitende scheidsrechters was de stand zes punten verschil in het voordeel van VZV, waar Esma Staal met 11 treffers topscorer werd. Eindstand 20-26. Doelpunten: Esma Staal 11, Djazzmin Trabelsi 5, Maud Kruijer 3, Jane Kramer 2, Kim Jimmink 1, Lisa Vlug 1, Lotte Prak 1, Roos de Vries 1, Carmen van de Kroon 1.

Zaterdag 14 september speelt VZV thuis tegen de andere promovendus Voorwaarts. De aanvangstijd is voor dit seizoen gewijzigd naar 19.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal ’t Zijveld in ’t Veld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button