Hollands KroonSport

Kermiscross en volleybal bijzonder in trek

Adverentie

Regende het vrijdagavond nog behoorlijk in de aanloop naar de jeugddisco in de ‘0 % kermistent’ en het kaarten in de Stolp van Camping De Rietkraag, zaterdagmiddag was het weer stukken beter. ‘s Middags om 14.00 uur ging de jeugd van 5 tot en met 12 jaar van start en om 15.00 uur was de start van de volwassenen bij de kermistent, waar ook de finishlijn was getrokken.

Door de vele vrijwilligers van TAV ’80 was weer een uitdagend en afwisselend parcours uitgezet voor de kermiscross in Zijdewind, waar door meer dan 100 deelnemers aan werd deelgenomen. De route ging over asfalt, zand en gras, tot over pontons over de Ringvaart en bij de finish werd aan iedere deelnemer een leuke herinnering overhandigd.

Om 16.30 uur ging op het terrein achter de kermistent het volleybal van start. De deelname was weer overweldigend, 55 teams hadden zich aangemeld, wat een kleine 400 deelnemers betekende. Het toernooi werd bij goed weer afgewerkt en ook was er voetvolley en blindvolleybal. Al met al een gezellig en sportief gebeuren met spannende finales. Deze werden tegelijk gespeeld op de velden achter de kermistent, waar het niet veel later, nadat de wedstrijden afgelopen waren, begon te regenen.

Beter hadden ze het niet kunnen treffen, wat zondag bij de ATB wedstrijden ook een mooie opsteker zou zijn. Meteen na afloop werd in de kermistent de eindklassering van iedere poule bekend gemaakt, waarna het feest met DJ Bert losbarstte en het tot sluitingstijd oergezellig bleef.

Een bijdrage van Theo Moras

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button