112

Schoorsteenbrandje in de kiem gesmoord

Advertentie:

De bewoners aan de Zandburen in Hippolytushoef merkten zondagavond dat het niet goed ging met de afvoer van hun schoorsteen. De opgeroepen brandweer hoefde niet echt in actie te komen, want de bewoner had zelf al maatregelen getroffen door de luchttoevoer af te sluiten.

Toch bleek even later dat dit niet voldoende was, de schoorsteen begon weer behoorlijk te roken. De bewoner is toen zelf het dak opgegaan om de schoorsteen af te sluiten. Hij is hierbij licht gewond geraakt aan zijn hand. De ladderwagen van de Helderse brandweer was ook opgeroepen, omdat de brandweer zelf niet zomaar zonder voorzorgsmaatregelen het dak op mag. De schoorsteen is nagekeken en met een warmtemeter is gekeken of geen restwarmte meer aanwezig was.

Voor de bewoners was dit de tweede keer dat zij te maken kregen met een schoorsteenbrand. De Zandburen was enige tijd afgesloten voor verkeer.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button