Cultuur/Natuur

Kunst & Kippensoep met kunst van Joke Hijlkema

Advertentie:

Ewijcksluis – Al twaalf jaar organiseert galerie Van Ewijcksluis iedere maand wisselende exposities van schilderijen, beelden en andere kunstuitingen in het eetcafé. Op 12 september komt autodidact Joke Hijlkema, geboren en getogen op Wieringen, haar werken exposeren.

De nieuwe expositie begint steeds op de tweede zondag van de maand vanaf 15.00 uur. Aansluitend is er de hele maand gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en te bespreken.

Kunstenares
Na een werkzaam leven brengt Joke  nu haar tijd door met wandelingen en fietstochten langs het wad en water en op Wieringen. Tijdens deze wandelingen borrelen er weer nieuwe ideeën op en zo krijgen deze weer vorm op het witte doek. Joke heeft een aantal jaren speelse schilderles gevolgd bij schilderes en docente Marlene Meijer. Hier heeft zij verschillende technieken geleerd en deze werken wil ze graag aan het publiek tonen. Sommige werken zijn abstract, soms naïef, andere werken kleurrijk en speels.

Haar levensmotto is “ het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen” en dat brengt ze graag in praktijk. Joke hoopt van harte dat ook de bezoekers van de expositie zich even kunnen verplaatsen in dat “feestelijke” gevoel.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button