Cultuur/Natuur

Kunst & Kippensoep met kunst van Joke Hijlkema

Ewijcksluis – Al twaalf jaar organiseert galerie Van Ewijcksluis iedere maand wisselende exposities van schilderijen, beelden en andere kunstuitingen in het eetcafé. Op 12 september komt autodidact Joke Hijlkema, geboren en getogen op Wieringen, haar werken exposeren.

De nieuwe expositie begint steeds op de tweede zondag van de maand vanaf 15.00 uur. Aansluitend is er de hele maand gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en te bespreken.

Kunstenares
Na een werkzaam leven brengt Joke  nu haar tijd door met wandelingen en fietstochten langs het wad en water en op Wieringen. Tijdens deze wandelingen borrelen er weer nieuwe ideeën op en zo krijgen deze weer vorm op het witte doek. Joke heeft een aantal jaren speelse schilderles gevolgd bij schilderes en docente Marlene Meijer. Hier heeft zij verschillende technieken geleerd en deze werken wil ze graag aan het publiek tonen. Sommige werken zijn abstract, soms naïef, andere werken kleurrijk en speels.

Haar levensmotto is “ het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen” en dat brengt ze graag in praktijk. Joke hoopt van harte dat ook de bezoekers van de expositie zich even kunnen verplaatsen in dat “feestelijke” gevoel.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button