Overige

Scan of fotografeer afval in de HVC afval-app

Regio Noordkop – Met de nieuwe functionaliteiten in de HVC afval-app is er een hulp in het huishouden. HVC wil afval scheiden steeds makkelijker maken om tot meer hergebruik te komen. Daarom is de afvalwijzer binnen de HVC afval-app uitgebreid met een barcodescanner en een foto mogelijkheid. In één oogopslag is hiermee duidelijk in welke bak een product hoort.

Een papierbak, een gft-bak, een bak voor plastic, blik en drinkpakken en eentje voor restafval. Afval scheiden aan huis kan, maar is niet zo simpel. Door een foto te maken of een barcode te scannen in de afvalwijzer van de app kan iedereen gemakkelijker afval scheiden. “Wij zijn er trots op om als eerste afvalinzamelaar deze innovatieve functionaliteit aan te bieden om inwoners het gemakkelijk te maken om afval te scheiden”, zegt directeur Inzameling Gertjan de Waard.

Barcodes worden bijgewerkt
De database van barcodes wordt continu bijgewerkt. “De huidige gebruikers hebben de app getest. In de database zitten nu 1,5 miljoen barcodes. Daarvan zijn er 150.000 gevalideerd en gekoppeld aan een of meerdere producten”, zegt bedenker en ontwikkelaar Rick Buiten van EcoScan. “Ik blijf afspraken maken met grote winkelketens en merken om toegang te krijgen tot alle barcodes.”

De app is al een tijdje online, maar blijft leren van de input van gebruikers. De barcodedatabase is inmiddels flink aangevuld. Er komen dagelijks nieuwe barcodes bij. Hetzelfde geldt voor de fotodatabase die ook steeds ‘slimmer’ wordt”. Voor de barcodescanner en foto mogelijkheid geldt dat deze voornamelijk werkt op gewone dagelijkse boodschappen zoals verpakkingen van voedingsmiddelen en badkamerproducten. Naast deze twee nieuwe functionaliteiten binnen de afvalwijzer is het ook mogelijk om voor andere producten het invulveld te gebruiken.

Toon meer

Cathy Niesten

Cathy is redacteur bij Regio Noordkop. Ze is 19 jaar en woonachtig in Den Helder. E-mail: cathy@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button