Hollands KroonUitgaan

Wereld Alzheimer Dag in de Noordkop

Wieringerwerf – Sinds 1994 is het op 21 september Wereld Alzheimer Dag. Sindsdien is dat de dag dat de ziekte dementie extra onder de aandacht wordt gebracht bij overheden en beleidsbepalers over de hele wereld. Daarnaast vinden er tijdens en rond deze dag wereldwijd mooie activiteiten plaats en worden mensen die op welke manier dan ook te maken hebben met dementie, in het zonnetje gezet.

De afgelopen jaren gebruikt de afdeling Noord-Holland Noord van Alzheimer Nederland, deze dag om door middel van een theatervoorstelling de aandacht te vestigen op de impact die dementie heeft op het leven van iedereen die met deze ziekte te maken krijgt. Ook dit jaar is het de afdeling Noord-Holland Noord gelukt om, in aangepaste vorm, wederom een voorstelling te kunnen laten zien voor eigen- en algemeen publiek uit de Noordkop.

Theatervoorstelling
In samenwerking met de gemeente Hollands Kroon zal op woensdag 30 september in de Cultuurschuur in Wieringerwerf de voorstelling “De verrassing” te zien zijn. Een theatervoorstelling met muziek, humor, herinneringen en herkenbare emoties. De voorstelling wordt gespeeld door het toneelcollectief Dementie Podium: acteurs die professioneel en/of persoonlijk zijn verbonden met mensen met dementie.

Tijdens de voorstelling wordt het publiek deelgenoot gemaakt van een verjaardagsfeest. Er is te zien hoe een moeder en vooral haar kinderen, worstelen met dementie. Door de dochter en zoon worden de vele kanten, confrontaties en veranderingen in de omgang met iemand met dementie belicht. Blijven ze toeschouwer of lukt het hen zich te verbinden door anders, meer gevoelsmatig te communiceren en op die manier de wereld van dementie binnen te stappen? Het delen van verhalen en herinneringen tussen de spelers en de bezoekers zorgt voor een bijzondere en openhartige beleving.

Zowel ’s middags als ’s avonds vindt er een voorstelling plaats. De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Voorafgaand aan de avondvoorstelling zal de gemeente Hollands Kroon officieel het certificaat Dementievriendelijke Gemeente krijgen. Kaarten kosten € 5,00 p.p. inclusief twee consumpties.

In verband met de Coronamaatregelen is voor iedere voorstelling slechts plaats voor 50 personen. Reserveren is daarom noodzakelijk en kan via reserveringen@decultuurschuur.nl of per telefoon tijdens kantooruren 0227-820784. Na overmaken van de toegangsprijs staat u ingeschreven voor de voorstelling. Adres: De Cultuurschuur, Loggersplein 1, 1771 CE Wieringerwerf. Middagvoorstelling aanvang: 16:00 uur, avondvoorstelling aanvang: 20:00 uur.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button