Zeemacht dames 2 maakt uitstekende start

Den Helder – De dames van MSV Zeemacht zaalvoetbal zijn op maandag 7 september van start gegaan met de competitie in de hoofdklasse. Sporthal de Brug was gevuld met enthousiast publiek.

De tegenstander, de Zouaven uit Grootebroek, trad aan met een volledig team. Vanaf de aftrap was het duidelijk wat de bedoelingen waren van het thuisteam. Het team speelt ook dit seizoen weer onder leiding van trainer en coach Patrick Bachet.

Aanval
De dames van Zeemacht speelden vooral op de helft van de tegenstander. De ene na de andere combinatie werd gezocht. Geconcentreerd waren zij op zoek naar doelpunten. Na een helft was de stand 2-0, beide doelpunten kwamen voort uit goed uitgespeelde aanvallen.

In de tweede helft bleef het baltempo hoog liggen en het spelbeeld was hetzelfde als in de eerste helft. Zeemacht domineerde volledig de wedstrijd en het was wachten op doelpunten. Een enkele keer kwam de Zouaven aan een aanval toe, maar dan stond de keepster van Zeemacht, deze wedstrijd Sterre Wendt, goed op haar plaats. De score werd uitgebreid naar een uiteindelijke eindstand van 6-0.

KNVB bekertoernooi
Vrijdag 11 september speelt het team van Patrick Bachet een bekerwedstrijd in Amsterdam tegen Wardburgia. De winnaar van deze wedstrijd gaat ingedeeld worden in het KNVB bekertoernooi op het niveau van de eredivisie. Een unieke kans voor MSV Zeemacht om met twee teams op dit niveau te kunnen acteren. De wedstrijd start om 20:40 uur in sporthal de Pijp in Amsterdam.