Den HelderPolitiek

PVV Den Helder – Demissionair kabinet begint dictatoriale trekjes te vertonen

Advertentie:

Den Helder – In politieke vragen aan het college B&W stelt de Helderse PVV fractie dat het demissionaire kabinet Rutte kenmerken van een dictatuur begint te krijgen. De partij wil van het Helderse college weten hoe zij om zou gaan met de invoering van een vaccinatie- of testbewijs voor toegang tot de lokale horeca. Raadslid Frank Feeburg noemt de mogelijke komst van deze corona maatregel tevens een schoffering van de individuele vrijheden.

Hoewel de invoering van een vaccinatiebewijs voor de horeca nog niet definitief is kwam vorige week al wel naar buiten dat het kabinet de maatregel overweegt. Volgens Feeburg staat het echter al zo goed als vast dat deze er komt: “We weten allemaal dat we nu warm gemaakt worden voor de invoering van het vaccinatiebewijs als toegangsbewijs voor de horeca. U als college, wij als partij zijnde, weten dat de invoering er aan zit te komen zodra het kabinet meldt hier over na te denken.” Daarbij beschrijft Feeburg de maatregel als dictatoriaal en niet passend voor een demissionair kabinet.

De PVV zal zich daarom ook inzetten om de invoering van de maatregelen te voorkomen. Het is volgens hen een vorm van dwang en dat is in een vrij en liberaal land als Nederland ongehoord. “Wij als partij zijnde zijn er klaar mee en zodra dit besluit ingevoerd zal worden zullen wij er binnen onze democratische mogelijkheden en controlerende taak op ageren. Wij willen echter nu ook al van ons laten horen, mede door de zorgen die er ontstaan zijn onder een groot deel van de Helderse bevolking aangaande dit voorstel van Hugo de Jonge”, aldus Feeburg. Naast deze principiële bezwaren zou de invoering van een vaccinatiebewijs volgens de PVV ook de doodsteek betekenen voor de Helderse horeca.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button