Kop van Noord-Holland

Stoptober: samen stoppen met roken!

Kop van Noord-Holland – De achtste editie van Stoptober komt eraan. De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. Dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat iemand blijvend stopt. GGD Hollands Noorden ondersteunt de landelijke campagne en roept rokers in de regio Noord-Holland-Noord op om ook mee te doen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat er op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari. Voor deze editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan en meedoen aan dit Nationaal Stopmoment. Onder hen ook diverse bekende Nederlanders. Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa en Rowan zijn in 2021 de ambassadeurs van Stoptober.

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Vanaf 2 september begint de landelijke campagne van Stoptober en vanaf 1 oktober begint de 28 dagen niet roken reis. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Vanaf 2 september kan iedereen zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptoberapp downloaden. Alle deelnemers kunnen het gratis Stoptober Magazine ophalen bij een Kruidvatvestiging voor ervaringsverhalen en tips om de 28 dagen door te komen.

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober -net als voorgaande jaren- een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op www.bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ik ben een paar jaar geleden gestopt via de Allen Carr methode. Het kleine boekje “stoppen met roken”. Een ideale; relaxte manier zonder hulpmiddelen. 85% van de mensen die op deze manier stoppen; slagen om deze gewoonte los te laten. Succes!

Back to top button
%d bloggers liken dit: