Stoptober: samen stoppen met roken!

Kop van Noord-Holland – De achtste editie van Stoptober komt eraan. De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. Dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat iemand blijvend stopt. GGD Hollands Noorden ondersteunt de landelijke campagne en roept rokers in de regio Noord-Holland-Noord op om ook mee te doen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat er op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari. Voor deze editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan en meedoen aan dit Nationaal Stopmoment. Onder hen ook diverse bekende Nederlanders. Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa en Rowan zijn in 2021 de ambassadeurs van Stoptober.

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. Vanaf 2 september begint de landelijke campagne van Stoptober en vanaf 1 oktober begint de 28 dagen niet roken reis. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Vanaf 2 september kan iedereen zich inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptoberapp downloaden. Alle deelnemers kunnen het gratis Stoptober Magazine ophalen bij een Kruidvatvestiging voor ervaringsverhalen en tips om de 28 dagen door te komen.

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober -net als voorgaande jaren- een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op www.bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en aanvullende trainingen aanvragen.

Exit mobile version