Den Helder

Burgemeester De Boer op bezoek in Duitse partnerstad Lüdenscheid

Advertentie:

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer brengt komend weekend een bezoek aan het ‘Stadtfest’ van Lüdenscheid in Duitsland. Op uitnodiging van de Duitse partnerstad vertegenwoordigt hij het college. Hij wordt vergezeld door Citymarketing Den Helder. Het bezoek biedt gelegenheid om de 42-jarige stedenband te onderhouden, te vieren en Den Helder te promoten.

Het eerste contact tussen de gemeente Den Helder en Lüdenscheid is ruim veertig jaar geleden gelegd. Sindsdien zijn er diverse uitwisselingen geweest tussen besturen, culturele instellingen, sportverenigingen andere organisaties. Waar relaties tegenwoordig veelal gebaseerd zijn op een wederzijds belang is het partnerschap met Lüdenscheid van oudsher cultureel en vriendschappelijk van aard. In de Duitse gemeente is er zelfs een ‘Den Helderstrasse’.

In 2020 zou het veertigjarig bestaan van de vriendschap worden gevierd, maar dat ging door het coronavirus niet door. “Met het bezoek aan Lüdenscheid wil de gemeente Den Helder de stedenband onderhouden en waar mogelijk versterken”, aldus burgemeester De Boer. Citymarketing Den Helder is aanwezig om de stad en omgeving vanuit een toeristisch oogpunt te promoten, waarbij er speciale aandacht is voor Sail Den Helder 2023. Ook wordt er alsnog stilgestaan bij het veertigjarig jubileum.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button