Kop van Noord-HollandOverige

GGD start onderzoek impact corona op gezondheid volwassenen en ouderen

Advertentie:

Noordkop – Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil onderzoeken hoe het na tweeëneenhalf jaar corona gaat met de volwassenen en ouderen van Nederland. De verschillende GGD-regio’s gaan cijfers over gezondheid, leefstijl en welzijn verzamelen. Ruim 41.000 inwoners uit Noord-Holland Noord (Noordkop, West-Friesland en Alkmaar) krijgen een brief om mee te doen met de GGD Gezondheidsmonitor 2022.

Normaliter vind dit grootschalige onderzoek eens in de vier jaar plaats, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt nu een extra meting plaats. Epidemioloog Judith Sinnige leidt het project en legt uit wat er met de resultaten van het onderzoek gebeurt. “De resultaten zijn belangrijk voor gemeenten en de GGD voor het ontwikkelen en aanpassen van gezondheidsbeleid”, vertelt Sinnige. Met de gegevens kunnen de onderzoekers de huidige situatie vergelijken met de uitkomsten van het vorige onderzoek en zo risicogroepen en potentiële problemen opsporen.

Het CBS heeft ruim 41.000 inwoners geselecteerd uit de 16 gemeenten in Noord-Holland Noord. Deze personen ontvangen vanaf dinsdag 13 september een uitnodiging per post om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of op papier. Naast het belang van kennis over de staat van de gezondheid van de Nederlander kunnen mensen ook meedoen om mee te dingen naar een VVV cadeaukaart.

Meer informatie over de gezondheidsmonitor staat op de website van GGD Hollands Noorden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button