Den HelderJeugdMaritiemNieuws

Scholen aan Zee krijgt predikaat Blue School

Den Helder – In navolging van de Jac. P. Thijsse school mag de Helderse scholengemeenschap Scholen aan Zee het Blue School-label voeren. De school ontving de titel in mei tijdens de Europese Maritieme Dagen in Ravenna. Tijdens een officiële ceremonie op 13 september wordt de Blue School-vlag voor het eerst gehesen. Het is de eerste school in het Nederlandse voortgezet onderwijs die de titel mag voeren.

Het Blue School-programma stelt zich ten doel leerlingen bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel voor de oceanen bij te brengen. Met het label toont Scholen aan Zee aan dat het extra aandacht besteed aan maritieme- en oceaangerelateerde duurzaamheidsprojecten. Voor Scholen aan Zee opent predicaat mogelijkheden voor internationale samenwerking, bijvoorbeeld door uitwisselingen met andere Blue School-scholen in Europa en het uitwisselen van duurzaamheidsprojecten.

“Met verschillende onderwijsprojecten gaat Scholen aan Zee in op duurzaamheidsvraagstukken. Daarnaast streven wij ernaar onze leerlingen met deze projecten bewust te maken van de impact die hun leven heeft op de natuur, en hoe zij die impact kunnen verkleinen”, vertelt directeur Hans van Beekum, “gezonde zeeën en oceanen zijn van vitaal belang voor het leven op aarde. We maken de leerlingen bekend met het varend erfgoed en promoten tegelijkertijd het maritieme beroepenveld.”

De middelbare school krijgt het label op basis van reeds bestaande maritieme projecten, waaronder de Solar Boat Race, werkzaamheden voor de Tall Ships Races, werken met duurzaam voedsel uit zee bij de opleiding Horeca, Bakkerij en Recreatie en het project CoastWatch samen met De Helderse Vallei.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button