Hollands Kroon

Seniorenhangplek in Niedorp geruimd vanwege jongerenhangplek

Adverentie

Nieuwe Niedorp – De fractie van LADA heeft vragen gesteld over het verdwijnen van bankjes onder de luifels bij ‘Winkelhart Niedorp’. Rond het winkelcentrum is sprake van veel seniorenwoningen die juist in de nabijheid van voorzieningen liggen. De fractie heeft klachten ontvangen van senioren over het verdwijnen van de vier bankjes. Ze gaven daarbij volgens fractie assistent van LADA, Peter Couwenhoven, aan dat hun dagelijkse rondje, waarbij ze juist even gezellig konden kletsen met andere senioren, hiermee aanmerkelijk minder waardevol is geworden.

In antwoord op de vragen van LADA laat het college weten dat de bankjes in de buitenruimte, die zich in het loopgebied onder de luifel bevonden, eigendom zijn van Hoorne BV. Vanwege ontvangen klachten over het gebruik van de bankjes door hangjongeren is door Hoorne BV in overleg met de overige winkeliers besloten om de bankjes weg te halen. Wel is er in de binnenruimte, een soort overdekte passage, één bank teruggeplaatst.

Fractievoorzitter Henk van Gameren laat vanuit Frankrijk weten dat het toch wat teleurstellende formele antwoord van het college in de komende weken eerst besproken wordt in de openbare fractievergadering van LADA en daarbij ook bekeken wordt waar de grenzen van het winkelcentrum en de openbare ruimte elkaar exact raken. Daarnaast ziet hij nog andere mogelijkheden om het welbevinden van de senioren in Niedorp weer te herstellen, waarbij hij een gesprek met de verantwoordelijk wethouder niet uitsluit.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button