Jeugd

De week van de pauzehap op de Trimaran

Adverentie

Bij basisschool de Trimaran¬† is deze week begonnen met het project de “Pauzehap”. Dit is een onderdeel van “Ik eet het beter” waar leerlingen op een speelse manier bewust worden gemaakt van wat ze eten en drinken. Er is een lesprogramma met daarbij gezonde tussendoortjes voor op school. Dinsdag werden de leerlingen van de Trimaran verwend met meloen en banaan, en dat lieten ze zich prima smaken.

Lekker gezonde tussendoortjes bij de Trimaran in de week van de Pauzehap (DHFoto)

Pauzehap
De initiatiefnemers hebben voor elke dag van deze week een fimpje gemaakt met onder anders sporters van het NOC*NSF. Het belang van voedsel in de topsport kan prima gelinkt worden aan prestaties in de klas. Om te kunnen presteren heeft het lichaam immers energie nodig, belangrijk is dan wel om de goede brandstof te gebruiken. Dat bewegen weer helpt het hoofd even leeg te maken is natuurlijk op school een prima manier om nieuwe lesstof op te kunnen nemen.

Truc’s met tussendoortjes
Dat leren over voeding ook leuk kan zijn bewijst het lesmateriaal dat de leerlingen mee naar huis krijgen. Er staat niet alleen veel informatie in, maar ook waarom de schijf van vijf belangrijk is en wat ze daar precies wanneer van kunnen gebruiken. Een pagina met trucs maakt het voor de leerlingen leuk en inzichtelijk. De juf van groep 4/5 had haar eigen trucje, van de banaan en meloen maakte zij heuse fruitspiesjes. En na het tussendoortje gingen de leerlingen van de Trimaran lekker het schoolplein op voor de nodige beweging.

Fruitspiesjes in groep 4/5 van de Trimaran (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button