Uitgaan

Klassiek in de Rondte met vier verschillende voorstellingen

Advertentie:

Na de eerste succesvolle editie van Klassiek in de Rondte, wordt op zondag 3 november van 13.00 tot 17.00 uur voor de tweede keer dit rondje toegevoegd aan het jaarprogramma van de Vrienden van Den Helder. Een klassiek muzikaal rondje waarin klassiek muziek telkens in een ander verrassend jasje wordt gestoken. Dit evenement is bedacht en wordt georganiseerd in samenwerking met Triade. Een programma bestaande uit vier hele verschillende voorstellingen.

Muhammad
Een muzikale bokswedstrijd in een echte boksring. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van legende Muhammad Ali. Het epische gevecht tussen Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), The Rumble in the Jungle, leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen. Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal.

Van Amsterdam duo
Het Van Amsterdam Duo (VAD) is al ruim 10 jaar een begrip. Broer en zus, Vincent en Jeanine van Amsterdam, zijn perfect op elkaar ingespeeld. Samenklanken en spannend gekozen repertoire; klassieke werken van onder andere Bach en Vivaldi en van meer hedendaagse componisten zoals Kusjakow en Piazzolla. Het Duo brengt hiernaast ook klassiekers van morgen. Barok of modern, ze deinzen nergens voor terug.

Merain
Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft de prachtigste Ierse muziek verzameld. De klassiek geschoolde musiciennes bewerken en schrijven zelf de muziek die zij spelen en hebben daarmee een geheel eigen genre gecreëerd: kamerfolk. Het trio speelt internationaal en is regelmatig te gast bij radio 4. In dit concert, vol verrassing, anekdotes en een snufje geschiedenis, klinkt zowel vrolijke als melancholieke traditionele Ierse muziek.

Ensemble Corona
De hof muzikanten worden gevraagd acte de préséance te geven en het gezelschap te vermaken. Om de aankruipende kilte te verdrijven, vragen de aanwezigen om: de liefde. Brieven en dagboekaantekeningen van Constantijn Huygens uit de 17e eeuw zijn de leidraad voor een muzikaal liefdesverhaal vol dramatiek. In dit concert is de muziek van de Engelse componist John Dowland te horen.

Tijdens Klassiek in de Rondte wordt muziek gespeeld op vier locaties. Op elke locatie (Cinema Zevenskoop, School 7, De MOOC en de Vijfsprong, het gebouw van de Woningstichting) kan er een half uur genoten worden van een optreden. Vervolgens gaan de deelnemers aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. De locatie waar de route start krijgen deelnemers te horen bij betaling. De route kan worden opgehaald op 25 en 26 oktober en op 1 en 2 november. Vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur bij een medewerker van Vrienden van Den Helder aan de balie van School 7. Kaarten kosten €20,-. Voor Vrienden van Den Helder €10,-. Graag per pin te betalen.

(Foto: Merlijn Doomernik).

Klassiek in zijn puurste vorm maar ook met een knipoog! Klassiek in de Rondte laat zien dat ook humor, hedendaagse muziek en klassieke muziek goed samengaan. Op de website vriendenvandenhelder.nl is meer informatie te vinden over de inhoud van het programma en de ticketverkoop. Hier kunnen nu al kaarten gereserveerd worden. Dat is aan te raden, want er zijn beperkt plaatsen beschikbaar!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button