Den Helder

Nachtelijke verkeershinder Balgzandbrug en Kooybrug

Advertentie:

Rijkswaterstaat voert in de nacht van 9 op 10 oktober onderhoud uit aan de Balgzandbrug en in de nacht van 10 op 11 oktober aan de Kooybrug N99. Zowel de Balgzandbrug als de Kooybrug zijn daarom 1 nacht in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder.

Rijkswaterstaat laat het zogeheten brugmeubilair schoonmaken, zoals cameramasten, bruglichten (voor wegverkeer) en slagboomkasten. De draaiende delen van de brug worden gesmeerd en visuele inspecties aan het brugmeubilair en brugklep uitgevoerd. Daarnaast vinden er maaiwerkzaamheden plaats.

De Balgzandbrug is in beide richtingen afgesloten van woensdag 9 oktober 23.59 uur tot donderdag 10 oktober 05.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Helder) wordt omgeleid via de N249, N248 en de A7 richting Den Oever. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N99, A7 en de N248 richting Den Helder.

De Kooybrug is in beide richtingen afgesloten van donderdag 10 oktober 23.00 uur tot vrijdag 11 oktober 05.00 uur. Verkeer vanaf de N99 (Den Oever) wordt omgeleid via de N249 en N248 naar De Stolpen en de N9 richting Den Helder. Verkeer vanaf de N250 (Den Helder) wordt omgeleid via de N9 naar De Stolpen en de N248 en N249 richting Den Oever.

Parallelbaan
De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten.

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo bundelen ze de werkzaamheden in één stremming per brug en vinden de werkzaamheden in de nacht plaats, wanneer er minder verkeer op de weg is. Daardoor kunnen de bruggen steeds vóór de ochtendspits weer open voor verkeer.

Advies
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button