Sport

Succes wint wedstrijd tegen Oosterend

Voor het eerste elftal van Succes verloopt de competitie in de vierde klasse A tot dusver vlekkeloos. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van trainer Wouter Rood de maximale score: negen punten uit drie duels. Op het eigen, regenachtige veld aan de Belt was afgelopen weekend het Texelse Oosterend het slachtoffer: 3-0.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen, of het stond al 2-0 voor de thuisploeg. Het was de nieuwbakken stopper, youngster Job van Stralen, die reeds na enkele minuten de 1-0 scoorde door na een afgeslagen corner vol tegen de touwen te jagen. De jonge krullenbol, groot van postuur, houdt zich steeds beter staande in het centrum van de defensie en begint warempel nog te scoren ook.

Met een curieus afstandsschot van plusminus 25 meter, dat via de paal doel trof, zette groeibriljant Toine Bugel enkele minuten later de 2-0 op het scorebord. Eigenlijk was de wedstrijd daarmee na een minuut of vijf al gespeeld. Succes leunde enigszins gemakzuchtig, hooghartig soms welhaast, achterover, Oosterend was niet bij machte ook maar iets dat op een kans leek te creëren.

Uitblinkers
Desalniettemin zette een van de uitblinkers in de eerste helft, middenvelder Jeroen Metselaar, Succes nog voor rust op 3-0. Na een knappe aanval over een vijftal schijven knalde hij vanaf een metertje of achttien haarfijn raak. De wedstrijd was zo goed als gespeeld.

Vandaar ook dat het tweede bedrijf net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Goalie Martijn Lont verrichtte nog een redding hier en daar, maar daarna was de koek wel op. Iedereen snakte naar het eindsignaal, dat na een povere tweede helft uiteindelijk toch met gejuich werd ontvangen.

Blauwzwarte trots
De blauwzwarte trots uit de parel doet eindelijk weer eens van zich spreken. De fiere Rood-brigade lijkt inspiratie te putten uit de spraakmakende prestaties van de sensatie van de eredivisie: Donyell Malen, de PSV’er uit Westerland. Man of the match in Hippo was ditmaal de ausputzer: alleskunner Maikel Hoekstra; hij speelde een puike, foutloze partij voetbal.

Volgende week wacht andermaal een Texelse tegenstander: Texel’94. In de hoofdstad van het schiereiland: Den Burg. Aanvang twee uur. Even een bakje koffie op de TESO, de nieuwe veerboot, en je bent er. Neem je blauwzwarte sjaal mee; het kan er waaien.