Hollands Kroon

Tewaterlating van Ierse boomkorkotter WD-3

Adverentie

De Ierse boomkorkotter met registratienummer WD-3 werd maandag 7 oktober te water gelaten in de haven van Den Oever.

Het nieuwe schip met een afmeting van 26,05 meter en een holte van 3,10 m is door LUYT gebouwd voor O.F. Fishing Ltd. van de Ierse familie O’Flaherty. Het schip is de eerste nieuwbouw voor de O.F. Fishing en krijgt de naam ‘Tilly’ vernoemd naar de moeder van de gebroeders O’Flaherty, de eigenaren van het schip.

De komende weken zal het schip gereedgemaakt worden voor proefvaart en proefvissen, alvorens het vertrekt naar de Ierse thuishaven in Kilmore Quay. Het schip zal voornamelijk vissen op platvis voor de Ierse en Engelse Kust.

Als hoofdaannemer is LUYT verantwoordelijk voor het hele nieuwbouwtraject: van ontwerp, cascobouw, afbouw tot en met oplevering. LUYT heeft het ontwerp in eigen beheer ontwikkeld en uitgewerkt in samenwerking met Gaastmeer Design. Het casco is gebouwd door de Friese cascobouwer Las- en Constructiebedrijf Staal Friesland BV. LUYT heeft het schip voorzien van een Mitsubishi hoofdmotor en generatorsets. Daarnaast is het schip uitgerust met een hydraulisch aangedreven zes-trommel vislier van eigen fabricaat, de 1000e vislier die geproduceerd is door LUYT in haar bijna 60 jarig bestaan. In de afbouw heeft LUYT nauw samengewerkt met toeleveranciers van Wieringen en omliggende regio.

Bron: Luyt Groep

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button