Texel

Bijzonder jaar voor Texel Academy

Advertentie:

De Burg – De leerlingen van de Texel Academy hebben een bijzonder jaar achter de rug. Het jaar kreeg een onverwachte wending toen de coronacrisis ook Texel niet ongedeerd liet. Ondanks de enorme impact en het sluiten van de horeca, hebben de leerbedrijven goed voor de leerlingen gezorgd. De leerlingen hebben op hun beurt flexibiliteit laten zien door schoon te maken, te klussen, onkruid te wieden maar ook veel te leren.

Het ROC Kop van Noord Holland zorgde ervoor dat de lessen online te volgen waren. Het was een heugelijk feit dat de horeca begin juni weer open mocht. Er kwamen nieuwe menukaarten op tafel en de leerlingen hebben samen met hun leermeesters weer mooie gerechten mogen creëren voor de gasten die zij het afgelopen seizoen hebben ontvangen. Dit waren dan ook de perfecte ingrediënten voor een goed einde van het werk-leerjaar.

Het jaar is officieel afgesloten met een mooie diploma-uitreiking bij Boutique Hotel Texel. Met een Amerikaanse schoolbus werden de leerlingen in de middag opgehaald bij de campus en naar locatie gebracht, waar ze werden ontvangen door familie, vrienden, leermeesters en docenten. Onder het genot van een glas champagne en een goed verzorgde barbecue kreeg iedereen een persoonlijke afscheidsspeech, een messenset en uiteraard het felbegeerde diploma.

Met de kennis, ervaringen en het diploma op zak hebben tien leerlingen letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken. Zij zijn doorgestroomd naar de opleiding tot zelfstandig werkend kok. Sommige van hen zullen in een vertrouwde keuken blijven werken, terwijl anderen aan de slag gaan bij een nieuw leerbedrijf. Ook is een aantal leerlingen een nieuwe weg ingeslagen. Zij zijn op een andere plek verder gaan werken of studeren.

Start nieuw schooljaar
Elk afscheid is een nieuw begin en zo ook bij de Texel Academy. Dit jaar wordt – naast de bestaande koksopleiding – gestart met een opleiding tot gastvrouw of gastheer. De kersverse lichting bestaat uit 18 koks, vijf gastvrouwen en vier gastheren en is er klaar voor om ‘eilander’ te worden – of te blijven. Dit jaar is namelijk een groep van negen Texelaars begonnen op de Texel Academy. Daarnaast zijn achttien leerlingen van de overkant naar Texel gekomen om het avontuur aan te gaan. Inmiddels hebben ze allemaal hun intrede gemaakt in de campus om daar het komende jaar hun thuis van te maken.

De leerlingen zullen gedurende het jaar 32 uur per week aan de slag gaan bij hun leerbedrijf. Om dit mogelijk te maken, is de samenwerking aangegaan met nieuwe leerbedrijven: Het Torenrestaurant, Faro2, L’avenir, Eilandkeuken, De Taveerne, Strandhotel Noordzee, Hotel Boschrand, Eethuus van het Wad, Restaurant Oranjerie ’t Vogelhuis, Bries20, Hotel Zeerust en Hotel Op Oost.

Daarnaast zullen de leerlingen het komende jaar theorie kennis vergaren. Op 9 september is het nieuwe schooljaar van start gegaan bij OSG de Hogenberg, waar de Texel Academy vanaf dit jaar haar eigen afdeling heeft. De leerlingen zullen op woensdagen naar school gaan en naast de beroepsgerichte vakken en algemene vakken ook Duits in hun vakkenpakket krijgen. Daarnaast staan de maandelijkse excursies op de planning.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button