Hollands Kroon

Biljart is kers op de taart van Seniorenvereniging De Kroon

Advertentie:

Middenmeer – Seniorenvereniging De Kroon uit Middenmeer resideert alweer enige tijd in het wijksteunpunt in De Kroonwaard in Middenmeer en daar hebben de leden het prima voor elkaar. Met veel eigen inzet is een bloeiende ontmoetingsplaats gecreëerd waarbinnen de doelgroep aan diverse activiteiten kan deelnemen. Als er geen activiteit is, bestaat de mogelijkheid voor inloop en tijd voor een kopje koffie met een goed gesprek. Het is een bindende factor voor de gemeenschap en met zo’n 170 leden voorziet het duidelijk in een behoefte. Het moge duidelijk zijn dat dit in de Week tegen Eenzaamheid een prima voorbeeld is van hoe het moet.

Al geruime tijd leefde er onder meerdere bezoekers de wens een biljart te hebben, zodat de liefhebbers van de sport op het groene laken ook in De Kroon aan hun trekken konden komen. Daarom werd gezocht naar een tweedehands biljart en gekeken hoever de financiële polsstok reikte.

Toen bleek dat de financiële middelen daarvoor bijna toereikend waren, werd voor het ‘laatste stootje’ een beroep gedaan op een incidentele subsidie bij de Hollands Kroonse Uitdaging. De aanvraag voldeed aan de criteria en werd, mede gezien het feit dat de vereniging al heel veel zelfwerkzaamheid aan de dag heeft gelegd, gehonoreerd. Een biljart werd aangeschaft met de afwijkende kleur blauw van het laken.

Afgelopen maandag werden de eerste caramboles op het nieuwe biljart gemaakt door de leden Henk en Nico. Precies in de Week tegen Eenzaamheid, de week waar zowel de gemeente Hollands Kroon als de Hollands Kroonse Uitdaging zich sterk voor heeft gemaakt. Een glunderende secretaris en waarnemend voorzitter René Verberne wist de aanschaf van het biljart mooi te omschrijven. “Dit is echt de kers op de taart.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button