Den HelderPolitiek

B&W: “niet voor alles in Den Helder een geschikte onderneming”

Den Helder – Volgens het college van B&W zijn niet voor alle externe opdrachten geschikte ondernemingen in Den Helder te vinden. “De gemeente Den Helder heeft als doel in te kopen tegen de meest optimale prijs-, kwaliteit- en duurzaamheidsverhouding”, aldus B&W, die op schriftelijke vragen van Gemeentebelangen aangeeft niet alleen het voordeligste voorstel te kijken, maar ook het kwalitatief beste voorstel.

De Nota inkoopbeleid van de gemeente Den Helder is leidend bij het uitnodigingsbeleid voor inkopen en aanbestedingen. “Hierbij is aandacht voor het uitnodigen van ondernemers die gevestigd zijn in Den Helder en wanneer zij geschikt zijn de opdracht uit te voeren.”

Uitzending raadsvergaderingen
Fractievoorzitter Nancy List van Gemeentebelangen had het college specifiek gevraagd naar de aanbesteding voor het uitzenden van de raadsvergaderingen. “De gemeente Den Helder heeft een overeenkomst met een partij voor het hosten en streamen van de raads- en commissievergaderingen voor wat betreft audio en video. Deze apparatuur wordt ook gebruikt voor locatie-uitzendingen. Hierdoor is het noodzakelijk om gebruik te maken van de expertise van deze partij en hun partners”, zo meldt B&W.

Ook de aanbesteding van het rapport beschermingsbewind had volgens List aan Helderse bedrijven aangeboden kunnen worden. Het college heeft daar een andere mening over:”Dit betreft een vervolgopdracht op een in 2017 verstrekte opdracht voor het actualiseren van een door deze partij geschreven rapport waardoor zij reeds over een groot deel van de benodigde onderzoeksgegevens beschikte.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button