Den HelderHollands Kroon

Den Helder en Hollands Kroon recyclen e-waste

Den Helder / Hollands Kroon – De gemeenten Den Helder en Hollands Kroon doen mee aan de Nationale Recycleweek. Deze week is van 12 tot 18 oktober. Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij de gemeentelijke milieustraten een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes). Maar wees er snel bij, want op=op.

Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om een apparaat een tweede leven te geven door het in te leveren bij een Kringloopwinkel of toch voor recycling.

De gemeenten werken al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraten, optimaal worden gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Bekijk de recyclefilmpjes en op vimeo.com/wecyclenl.

Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met deze inzamel-, sorteer- en recyclepartners draagt Wecycle dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit wordt gedaan voor ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 is 116,2 miljoen kilo aan e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 382 miljoen kilo. Meer informatie: wecycle.nl/consumenten

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button