Den Helder

Ondanks Corona toch ijsbaan in de Beatrixstraat

Den Helder – De ijsbaan keert dit jaar terug in het straatbeeld van de binnenstad. De organisatie laat weten dat, met de huidige coronamaatregelen, het mogelijk moet zijn de ijsbaan te openen. “Natuurlijk moeten we wat dingen aanpassen, maar we hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken”, laat Hans van Leeuwen weten. De baan opent begin december.

De organisatie heeft lang gewikt en gewogen, maar nu toch een beslissing genomen. “We moeten een oplossing zoeken voor de entree, de uitgang en de horeca, maar dat gaat lukken. Dat de ijsbaan een andere opzet krijgt dan in voorgaande jaren zal voor niemand een verrassing zijn, maar met de nu geldende maatregelen rond Corona denken we dat we baan in december weer kunnen openen.”

Van Leeuwen benadrukt dat het geen makkelijk besluit was, maar dat het enthousiasme van anderen ook een rol heeft gespeeld bij de beslissing toch te kijken hoe het evenement in aangepaste vorm door kan gaan. “We hebben al zoveel reacties gehad van mensen die vroegen of de ijsbaan er toch kon komen, ook kinderen die aangaven dat ze het zo graag willen, omdat er al zo weinig doorgaat. Die reacties waren niet doorslaggevend, maar speelden wel een rol. Samen met de gemeente gaan we op zoek naar een veilige wijze om er dit jaar weer een succes van te maken.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button