Hollands KroonPolitiek

Gemeente Hollands Kroon wil samenwerking met inwoners verbeteren

Adverentie

Hollands Kroon – Tussen 8 oktober en 1 november houdt de gemeente Hollands Kroon een enquête onder haar inwoners. Via een digitale vragenlijst op gemeenteraad.hollandskroon.nl/geefjemening worden inwoners gevraagd naar hun ervaringen met het gemeentebestuur. Zo wordt onderzocht hoe de gemeente de komende jaren de samenwerking met inwoners verder kan verbeteren.

Ook raadsleden, de collegeleden en ambtenaren worden gevraagd om de vragenlijst in te vullen. Daarmee wordt duidelijk of alle betrokken personen hetzelfde beeld hebben. “Het doel is om de werkwijze beter te laten aansluiten bij hoe inwoners willen samenwerken. Zo wordt de lokale democratie versterkt”, aldus de gemeente.

Quick Scan Lokale Democratie
Bij het onderzoek maakt de gemeente Hollands Kroon gebruik van de Quick Scan Lokale Democratie. Deze is gemaakt onder de vlag van Democratie in Actie, een samenwerkingsverband van onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de Vereniging van Griffiers. Door samen te werken spannen de partijen zich in voor vernieuwing in de democratie. Het stimuleren van samenwerken met inwoners en het stimuleren van ideeën is daarvan een onderdeel.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button