TexelZakelijk

Omring wint juryprijs Duurzaam Zorgidee 2021

Texel – Omring heeft voor haar initiatief “Het Groene Verpleeghuis” op Texel de juryprijs Duurzaam Zorgidee 2021 ontvangen. Deze prijs werd uitgereikt tijdens het online congres Duurzame Zorg 2021 aan programmamanager MVO van Omring, Ailin Haijer. “Deze prijs is een echte opsteker en betekent waardering niet alleen voor ons, maar voor alle partijen waarmee wij op Texel samenwerken.”

Omring heeft plannen om een volledig duurzaam verpleeghuis te bouwen op Texel. Omring is al langer bezig met het verduurzamen, maar op Texel komen alle ingrediënten van duurzaamheid waar Omring tot nu ervaring mee heeft opgedaan, bij elkaar. Frido Kraanen, raad van bestuur Omring: “Wij zijn overtuigd dat duurzaamheid onlosmakelijk bij gezondheid hoort en daar nemen we natuurlijk onze verantwoordelijkheid in. Ook willen we andere organisaties inspireren om stappen op het verduurzamen van de zorg te maken. Dat is hard nodig!”

Integraal programma
Omring werkt aan een ambitieus en integraal MVO-programma waar sociale, ecologische en economische aspecten hand in hand gaan. Haijer: “Met het bouwen van Het Groene Verpleeghuis worden deze ambities concreet en zichtbaar: de woonzorglocatie op Texel wordt circulair, energieneutraal, inclusief en gezondmakend.”

Met de prijs is ook een geldbedrag gemoeid van 10.000 euro. Omring gaat dit bedrag inzetten voor onderzoek rondom gezondheidsbevordering (duurzaam materiaalgebruik of duurzaam eten en drinken).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button