112Den Helder

Week van de Veiligheid: Drop dat mes!

Den Helder – Ook in Den Helder wordt deelgenomen aan de Week van de Veiligheid. Burgemeester Jan de Boer verzorgt maandag op het politiebureau de kick-off.

Lever steekwapens in en informeer jezelf over listige babbeltrucs en nare vormen van internetfraude. Leer het onderscheid kennen tussen wat leugens zijn en wat echt is als je als jongere op social media zit. Vergroot je plezier met je hond door hem te trainen in betere omgangsvormen. En wordt alerter op risico’s op brandgevaar; in huis of met vervoersmiddelen als de scootmobiel en e-bikes. Tijdens de Week van de Veiligheid van maandag 11 tot en met 17 oktober kunnen inwoners gratis meedoen al deze activiteiten. Er is speciale aandacht voor het inleveren van steekwapens.

De Week van de Veiligheid is een jaarlijks terugkerende, landelijke week waar Den Helder aan meedoet. Want criminelen zitten nooit stil. Inwoners kunnen er zelf veel aan doen om geen, of minder snel slachtoffer te worden van criminaliteit. Of de risico’s op onveilige situaties kleiner maken. Politie, handhavers en specialisten op het vlak van veiligheid van de gemeente, jongerenwerkers, ze slaan de handen in elkaar. Bijvoorbeeld voor de inleveractie ‘Drop je mes’: lever je steekwapen in.

Grote zorgen
Burgemeester Jan de Boer maakt zich hier tijdens de week, maar ook daarna hard voor: “Ik maak mij grote zorgen over steekincidenten, waar we steeds vaker over horen. Het lijkt wel normaler te worden dat bijvoorbeeld jongeren een mes op zak hebben. Dan spreken ze af om een ruzie uit te vechten en een mes mee te nemen. Of ze hebben er een bij zich uit angst. De gevolgen zijn groot, voor de daders, slachtoffers en betrokken. Laten we het abnormaal blijven vinden dat je een mes op zak hebt. Voorkomen van steekincidenten is beter dan genezen. Daarom: drop dat mes!”

De inleveractie wordt georganiseerd met Texel en Schagen, de politie en het Openbaar ministerie. Inleveren kan op het politiebureau en via mobiele inleverpunten op verschillende momenten en locaties in de stad.

Mensen kunnen bij alle activiteiten langsgaan. Alleen voor de voorlichtingsbijeenkomst over brandveiligheid voor senioren in Parkzicht is opgeven nodig. Een overzicht van alle activiteiten met tijdstip en locatie staat op de Stadsnieuwspagina. Die is hier te downloaden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button