Sport

Zeer zwak Succes pakt eerste thuisoverwinning van het seizoen

Hippolytushoef – De uitslag deed het krachtsverschil groter vermoeden dan het vertoonde spel. Succes Smid Tante Pietje 1 won met 9-6 van de nummer laatst, de Vriendschap 2 uit Tuitjenhorn. Zodoende konden drie punten worden bijgeschreven en de eerste thuisoverwinning gevierd worden.

Na twee gelijke spelen in de Wieringerhal kon er eindelijk een 3-punter bijgeschreven worden. De Wieringers speelden een dramatische wedstrijd met in de hoofdrol Robin Meilink. De routinier had op z’n zachts gezegd niet ‘zijn’ avond. Het geluk was dat de tegenstander absoluut niet het niveau van een hoofdklasser heeft en dat het slechte spel dus gelukkig onbestraft bleef. De rust werd met een 3-2 voorsprong gehaald. Aanvoerder Mark Schouwenaar, schoot er daar 2 van in. Het derde doelpunt was een eigen goal, nadat Meilink een niet te missen kans voor open doel toch miste en de verdediger hier zo van schrok dat hij hem maar in zijn eigen doel liep.

Malaise
Na de rust was het niet veel beter, Mark Meijer, die verdedigend enigszins nog zijn niveau haalde, maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen. Ook Stefan Veldhuis, die licht ziek was en daardoor wat futloos oogde, pikte zijn goaltje mee. Keeper Mark Poepjes deelde ook mee in de malaise. Houdbare ballen waren vrijdagavond voor Poepjes door onverklaarbare redenen niet houdbaar. Zodoende mocht hij zes keer vissen, waarbij gezegd moet worden dat zijn verdediging hem flink in de steek liet. Voor Schouwenaar leek het wel een speeltuin deze avond, zonder uit te blinken maakte hij er nog drie in de tweede helft en zo hielp hij zijn team naar de overwinning.

Nu is het vlaggenschip van de ZVV Succes de komende twee weken vrij en staat een teamuitje gepland in Leeuwarden. Over drie weken wacht de ongeslagen koploper. Genoeg tijd om voor te bereiden dus.

Opstelling ZVV Succes 1;
Doel: Mark Poepjes
Verdediging: Mark Meijer, Ricardo de Vries en Robin Meilink.
Aanval: Jeroen Meijer, Stefan Veldhuis en Mark Schouwenaar (c)

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button