Zeemacht

Zeemacht trainer treft geen blaam

Adverentie

Den Helder – Mark de Jong, hoofdtrainer van het succesvolle dameszaalteam van Zeemacht is vrijgesproken door de KNVB. Hij zou tijdens de wedstrijd tegen DWOW iets ‘onvriendelijks’ hebben geroepen naar de arbitrage. Na een groot onderzoek van de KNVB bleek dit onzin te zijn.

De Jong is natuurlijk blij met de vrijspraak: “ik begreep er helemaal niets van. Er is een onvriendelijke reactie vanaf de tribune of ergens anders in de buurt van de arbiters geweest. En men dacht dat ik er mee te maken had. Ik moest de wedstrijd vanaf de tribune verder gaan kijken.” De goede naam van De Jong is nu weer officieel bevestigd. “Ik ben wel benieuwd hoe ver een dergelijk onderzoek gaat. In ieder geval is dit ook weer uit de wereld.”

Het gaat dit seizoen zeer goed met Zeemacht. In de competitie worden goede resultaten geboekt, en voor de beker was er een regelrechte stunt tegen Marlène. “Het gaat inderdaad uitstekend. De speelsters zijn goed in vorm, en we staan in de eredivisie op de derde plek. Je merkt dat er steeds meer aandacht komt voor het damesvoetbal in de zaal en dat is een goede zaak.”

Zeemacht speelt vrijdag 13 oktober thuis tegen Rotterdam.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button