Hollands Kroon

Gemeenteraad Hollands Kroon unaniem akkoord met begroting 2020

De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft donderdagavond unaniem ingestemd met de begroting vor 2020. De begroting sluit met een positief saldo van € 1.119.547.

Dat geld wordt gebruikt om beleid te intensiveren door bijvoorbeeld meer aandacht voor de zorg en het onderhoud van de openbare ruimte. Voor toekomstige uitdagingen, zoals de Omgevingswet, de energietransitie, klimaatadaptatie en biodiversiteit is budget gereserveerd.

Extra kosten voor uitvoering van alle wettelijke taken zijn hier ook in meegenomen. Het totale pakket maakt dat de begroting structureel meerjarig sluitend blijft. Verder nam de gemeenteraad drie moties aan over communicatie, aanplant bomen en objectieve KPI bereikbaarheid. De begroting en de achterliggende stukken zijn terug te vinden via deze link.

Communicatie
Een van de moties riep het college op beter te communiceren met inwoners en niet alleen digitaal. Regio Noordkop stelde de gemeente eerder voor de omroep te gebruiken voor communicatie, maar dat voorstel werd door de gemeente afgewezen. Via Regio Noordkop, ook de lokale omroep voor Hollands Kroon, zou de gemeente de mogelijkheid hebben gekregen via radio, tv, internet, een gratis app en social media inwoners te informeren over zaken die de gemeente zelf van belang vindt. Daarbij was ook de mogelijkheid voor een eigen plek op site en tv, die door medewerkers van de gemeente zelf kon worden gevuld met informatie. Aangezien de omroep gratis voor iedereen te ontvangen, te bekijken en te beluisteren is zou dat een voor de gemeente mooie en ook voordelige manier van communiceren zijn.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button