112

Politie druk met verkeerszaken

Den Helder – De politie is de afgelopen dagen druk geweest met verkeerszaken. Zo reed in de nacht van zaterdag op zondag een auto het water in bij de Touwslagersweg. Dat gebeurde rond 01.45 uur en de bestuurder werd niet aangetroffen.

Een getuige kon echter een goed signalement opgeven en aan de hand daarvan bezocht de politie de woning van de eigenaar van de auto. Die kwam net aanlopen en voldeed volledig aan het signalement en was daarnaast doorweekt. Hij ontkende te hebben gereden en verklaarde in een diepe plas te zijn gevallen, opvallend daar het al een paar dagen niet geregend heeft.

Ondanks meerdere verklaringen tegen hem bleef de 27-jarige man volhouden. Desondanks is hij toch aangehouden. Hij blies 685 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, zijn auto is total-loss.

Drugs
Een 54-jarige vrouw werd vrijdag omstreeks 10.00 uur op de Seringenlaan aangehouden, omdat zij een auto bestuurde terwijl er sporen van amfetamine, opiaten en cocaïne in haar lichaam werden aangetroffen. Op de kruising van de Jan Verfailleweg met de Marsdiepstraat vond vrijdag een aanrijding plaats. De verkeersdeelnemers hebben dit zelf afgehandeld. En op de kruising van de Timorlaan met de Middenweg vond vrijdag een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto. De fietser is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Een 27-jarige man werd zaterdag omstreeks 09.15 uur op de Guldemondweg aangehouden, omdat uit de speekseltest bleek dat er sporen van THC, cocaïne en amfetamine in zijn lichaam zaten. Bloed is afgenomen. Later op de dag is met dit voertuig nog een snelheidsovertreding van 28 kilometer per uur gemaakt. Op de N250 werd zaterdag een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden, omdat hij in een personenauto reed terwijl zijn rijbewijs sinds december 2019 ongeldig is verklaard. Op de Loodsgracht werd zaterdag rond 19.30 uur een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden, omdat hij een auto bestuurde terwijl uit de speekseltest naar voren kwam dat hij dit deed onder invloed van THC.

Daarnaast zijn de afgelopen dagen meerdere processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder een geldige verzekering of met een verlopen APK.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button