112

Minderjarigen opgepakt voor zakkenrollen

Den Helder – De politie heeft afgelopen zaterdag zakkenrollers weten aan te houden, die actief waren in de Helderse binnenstad. Een bezoeker van de Koningdwarsstraat merkte dat een jongen achter hem wel heel kort tegen hem aan stond. Toen hij hier wat van zei is deze laatste weggegaan, maar vrij snel hierna bleek de telefoon van de man uit zijn kleding weg te zijn. De telefoon zat op de plek waar de jongen hem aanraakte.

De man kon het signalement van de jongen achter hem omschrijven en hiermee zijn agenten gaan zoeken. Niet veel later troffen zij een 16-jarige jongen uit Ter Apel aan, die geheel aan het signalement voldeed. Een 15-jarige dorpsgenoot van hem werd later ook aangehouden voor zijn rol in dit onderzoek. De telefoon is aangetroffen.

Beide minderjarigen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor in Hoorn. Hier zitten zij nog steeds vast. Het onderzoek loopt nog.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

3 reacties

    1. Je was me net voor RB!
      Ter Apel, ongelooflijk dat dit soort nu al hier vertoeft.
      En velen zullen nog volgen.

  1. En na een kopje thee en een gratis treinkaartje een ☝️zijn ze weer vrij gelaten

Back to top button
%d bloggers liken dit: