Uitgaan

Boeiend Kunstcollege in de Michaelskerk

Advertentie:

Oosterland – Juliette Verhofstad verzorgt een kunstcollege in de Michaelskerk. Juliette (IJmuiden) is kunstdocent en beeldend kunstenaar gaf al eerder boeiende kunstcolleges in de Michaelskerk. Aan de hand van lichtbeelden presenteert Juliette “Hoogtepunten in de architectuur in de 19e, 20e en 21e eeuw”.

In deze lezing kijken de deelnemers naar de fantasievolle bouwwerken van Gaudi en bewonderen we ontwerpen van Le Corbusier, Dudok, Frank Llyod Wright en Berlage. Maar ook markante gebouwen zoals de kubuswoningen van Piet Blom en het Rietveldhuis zullen niet ontbreken. Tot slot wordt de hedendaagse architectuur onder de loep genomen met onder andere het beroemde Guggenheimmuseum van Frank Gehry, het Louis Vuittonmuseum in Parijs van Jean Nouvel en de futuristische ontwerpen van Zaha Hadid en Vincent Callebaut.

Het kunstcollege is op woensdag 16 november en begint om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur is de inloop. Deelnamekosten zijn € 10,00 inclusief koffie of thee.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button