Hollands KroonJeugd

Definitieve ontwerpen voor parken in ’t Veld en Zijdewind gereed

Advertentie:

’t Veld / Zijdewind – De gemeente Hollands Kroon heeft de definitieve ontwerpen voor een viertal parken in ’t Veld en Zijdewind gepresenteerd. Het is de uitkomst van een participatieproces met omwonenden. De gemeenteraad stelde in maart van dit jaar ruim een half miljoen euro beschikbaar voor de plannen.

In vergelijking met de oorspronkelijke plannen zijn er wel wat zaken veranderd. Zo is er geen skatepark ingetekend in het Tjaddinxpark bij basisschool de Marinx. Wel komen er allerlei speeltoestellen. Via een nieuw hoofdpad zijn die allemaal te bereiken. In het park ontstaan diverse plekken om te spelen met onder andere een kabelbaan en een speelveld.

Langs de Valbrugweg komt er een hondenspeelveld en in Zijdewind een mountainbike parcours. In Zijdewind zijn de werkzaamheden inmiddels begonnen. Binnenkort gebeurt dit ook in de andere parken. De verwachting is dat de werkzaamheden begin 2023 klaar zullen zijn, op het inzaaien van het gras na. Bij de revitalisering van de parken in ’t Veld zullen biodiversiteit, inclusiviteit en spelen centraal staan, zo vertelt de gemeente. De ontwerpen van de vier parken zijn te zien op de website van de gemeente Hollands Kroon.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button