Den Helder

Gemeente kan zwembad nog geen duidelijkheid geven over energietarief

Den Helder – De gemeente kan het zwembad Heersdiep nog geen duidelijkheid geven over de energiekosten vanaf 1 januari 2023. Dat zei wethouder Michiel Wouters dinsdagavond naar aanleiding van vragen door de VVD. De exploitant van het zwembad heeft een maand geleden een brandbrief gestuurd aan het college. Daarop is nog steeds niet gereageerd.

Kort geleden maakte het zwembad bekend dat de toegangsprijzen omhoog gaan. Dit is volgens het bestuur noodgedwongen: Door de stijgende energiekosten wordt de exploitatie steeds minder rendabel. Een poging van het zwembad om hulp te krijgen van de gemeente mislukte: In een brandbrief uitte het bestuur haar zorgen over het steeds minder betaalbaar worden van sporten binnen de gemeente. Helaas kwam er vanuit het college geen reactie.

De VVD heeft hiervan vernomen en stelde daarom vragen aan de wethouder. Fractievoorzitter Henriëtte Weerstand-Slot wilde graag van het college weten waarom er geen reactie was gekomen en of het college zich bewust is van de problematiek. Daarnaast vroeg de VVD’er de wethouder om duidelijkheid te bieden over de energietarieven voor het zwembad vanaf volgend jaar. De contracten lopen namelijk via de gemeente, omdat dit een fiscaal voordeel oplevert.

Wouters kon die laatste vraag van Weerstand-Slot niet beantwoorden. Het energiecontract van het zwembad is onderdeel van het totale contract dat de gemeente met de energieleverancier heeft. Ondanks dat het jaar bijna ten einde is bestaat daarover nog geen duidelijkheid. Dat dit het geval is had het college aan het zwembad moeten communiceren, zei Wouters schuldbewust. Ook betreurt hij het dat er niet gereageerd is op de brief: “Het is fout dat er geen opvolging is gegeven aan die brief. We werken momenteel aan de beantwoording.” Er staat op korte termijn een overleg gepland met het zwembad.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. “We werken momenteel aan de beantwoording”

    Is dat niet een standaard antwoord tegenwoordig van de gemeente Den Helder?
    Lachwekkend gewoon. Zet er eens competentere mensen neer.

Back to top button
%d bloggers liken dit: