Cultuur/NatuurHollands Kroon

Hollands Kroon is Nederlands kampioen Tegelwippen

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon heeft het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen gewonnen in het klassement voor kleine gemeenten. Deelnemende gemeenten daagden hun bewoners uit om zoveel mogelijk tegels uit hun tuin te verwijderen (wippen) en te vervangen voor groen. Wethouder Duurzaamheid Lilian Peters, nam de gouden schep in ontvangst.

De inwoners van Hollands Kroon wipten in totaal ruim 150.000 tegels en hadden daarmee het hoogste aantal tegels per inwoner en bleven daarmee zelfs goed scorende gemeenten uit de grotere categorieën voor. De eindstand werd uiteindelijk bepaalde met de zogeheten TPI-score (tegels per inwoner). Met een TPI van 3142,26 was Hollands Kroon zelfs het beste van Nederland. De hoge score kwam door een aantal gemeentelijke projecten, maar vooral ook door alle door de inwoners gewipte tegels. Den Helder werd derde in de categorie voor middelgrote gemeenten met een totaal van 22.130 tegels en een TPI van 393,04.

Wethouder Lilian Peters: ‘Deelnemers bedankt! Ik vind het heel bijzonder dat een relatief dunbevolkte gemeente als Hollands Kroon zo veel stenen heeft weten te vervangen voor groen. Er zijn zo veel tegels gewipt. Dit is ontzettend goed voor het klimaat en het laat ook zien waar een kleine gemeente groot in kan zijn’.

Hollands Kroon deed voor het eerst mee met de wedstrijd, die voor het derde jaar op rij werd georganiseerd. In heel Nederland zijn 2,8 miljoen tegels gewipt, in totaal genoeg om veertig voetbalvelden te bedekken.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Die verzaligde blik in de ogen van wethouder Peters lijkt erop te wijzen dat ze zelf aan het ‘wippen’ is geweest…..

Wellicht ook interessant

Back to top button